1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Ücretsiz En İyi E-Ticaret Yazılımları Hangileri?

Gönderilme zamanı: 03 Eyl 2018, 19:34
gönderen admin
E-ticaret sitesi açmak istiyorsunuz ama hangi yazılımı kullanmanız gerektiğini bilmiyor ya da karar veremiyorsanız, tanıtımını yapacağımız yazılımlara göz atabilirsiniz.

Tanıtımını yaptığımız ilk dört yazılım, diğer ücretsiz yazılımlara kıyasla Türkiye'de eklenti, tema ya da geliştirici bulma gibi konularda sıkıntı çekmeyeceğiniz yazılımlara göre sıralanmıştır. Sonraki yazılımlar gelişigüzel eklenmiştir ve her hangi bir kriter yoktur.

1. OpenCart

Türkiye'de en çok kullanılan ücretsiz e-ticaret yazılımıdır desek sanırım yanılmayız. Bunu Türkiye'deki webmaster forumlarının e-ticaret bölümlerinde açılan konuları inceleyerek çok rahatlıkla söyleyebiliriz. OpenCart, açık kaynak kodlu, GNU (Genel Kamu Lisansı) ile ücretsiz olarak dağıtılan, son derece gelişmiş özelliklere sahip ve aynı zaman kullanması bir o kadar basit bir yazılımdır. Ücretli / ücretsiz çok sayıda tema, eklenti desteği mevcuttur ve geliştirici bulmakta son derece kolaydır.

Her sektöre uygun olarak hazırlanmış çok sayıda profesyonel temalar mevcuttur. Varsayılan olarak gelen seo özellikleri başlangıç için yeterli olsa da daha gelişmiş özelliklere sahip eklentilerde satın alabilirsiniz.

2. WooCommerce

WooCommerce, aslında tek başına bir yazılım değil, WordPress yazılımı için geliştirilmiş bir eklentidir. Ancak çok kısa sürede çok sayıda kişi tarafından kullanılmaya başlanılmasıyla birlikte, Türkiye'de de yoğun bir ilgi görmüştür. WordPress'in popülaritesi bunda etkili olsa da aynı görevi gören diğer eklentilerden bir adım öne çıkmayı başarmıştır. E-ticaret için yazılan yazılımlar kadar özelliğe sahip olmasa da basit bir kullanım arayan kişiler için ideal bir çözümdür.

Her ne kadar kendisi de bir eklenti olsa da WooCommerce için yazılan ücretli / ücretsiz eklentiler ve temalar vardır. Eğer ücretli bir WordPress satın almayı düşünüyorsanız WooCommerce desteği olup olmadığına dikkat edin. Yine OpenCart'da olduğu gibi tema, eklenti ve geliştirici bulmakta zorluk çekmezsiniz. OpenCart yazılımına kıyasla daha fazla sistem kaynağı kullanır. Çok fazla ürününüz yoksa sorun olacağınız düşünmüyoruz. Sorun yaşamanız durumunda önbellek (cache) eklentileri kullanmanız gerekebilir.

3. PrestaShop

Türkiye'de yoğun olarak kullanılan e-ticaret yazılımlarından birisi de PrestaShop e-ticaret yazılımıdır. Php ve MySQL ile geliştirilen PrestaShop yazılımı için çok sayıda ücretli / ücretsiz eklenti ve tema mevcuttur. OpenCart ve WooCommerce yazılımlarına kıyasla geliştirici bulmak biraz daha zor olabilir. Kendi eklenti ve temalarını bulabileceğiniz bir mağazaya sahiptir.

4. Magento

Magento Community Edition ücretsiz olarak dağıtılan sürümü dışında, Magento Go ve Magento Enterprise Edition olmak üzere ücretli 2 farklı sürümüde mevcuttur. Diğer yazılımlara göre daha fazla sistem kaynağı tükettiği için web hosting paketlerinde sorun yaşayabilirsiniz. Bu yüzden Magento için özel hazırlanmış hosting paketi ya da sunucu kiralamanız daha iyi olacaktır. Magento kullanımı karıştır ve sisteme alışana kadar sizi zorlayabilir. Eklentilerin çoğu ücretlidir ve karmaşık yapısından dolayı geliştirici bulmakta zorlanabilirsiniz. Yazılım ekibiniz varsa iyi bir tercih olabilir.

5. nopCommerce

nopCommerce, Asp.Net ve MS SQL kullanılarak geliştirilmiştir. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz olarak dağıtılan nopCommerce, B2B ve B2C e-ticaret siteleriniz için kullanabilirsiniz. Dünya genelinde popüler e-ticaret yazılımları arasında olsa da Türkiye'de pek fazla ilgi görmemektedir. Kendine ait eklenti ve tema mağazası mevcuttur. Alttaki Powered by nopCommerce linkini kaldırmak ücretlidir. Bir çok ünlü marka tarafından kullanılmaktadır.

6. Spree Commerce

Spree Commerce, Ruby on Rails ile geliştirilen açık kaynak kodlu dağıtılan bir e-ticaret yazılımıdır. Github'da e-ticaret yazılımları arasında en çok etkinliğe sahip yazılımdır. Ruby on Rails programlama dili hakkında bilgi sahibiyseniz sizin için güzel bir tercih olabilir.

7. Zen Cart

Zen Cart, ücretsiz, PHP ve MySQL ile geliştirilmiş, açık kaynak kodlu olarak dağıtılan bir e-ticaret yazılımıdır. Bir grup yazılımcı, tasarımcı ve danışman tarafından geliştirilmektedir.

8. UberCart

UberCart, Drupal içerik sistemi için geliştirilmiş e-ticaret eklentisidir. Drupal web sitenizi kolayca e-ticaret sitesine dönüştürebilirsiniz. Ürün yönetimi, sipariş takibi, ödeme sistemleri gibi tüm standart özelliklere sahiptir.

9. AbanteCart

AbanteCart, PHP ve MySQL ile MVC mimarisi üzerine geliştirilmiş, ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak, Open Software License 3.0 (OSL-3.0) lisansyla dağıtılmaktadır.

10. osCommerce

osCommerce, PHP ve MySQL ile geliştirilen, açık kaynak kodlu ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. En eski e-ticaret yazılımlarından birisidir. Ancak geliştirilmesi zaman zaman durması, çok uzun araklıklarla güncellenmesi, gelişen teknolojilere ayak uyduramaması ve yerine çok sayıda daha iyi alternatif e-ticaret yazılımlarının çıkması sonucu popülerliğini kaybetmiştir.

Sonuç

Yazılım tercihinizi yapmadan önce mutlaka test ortamına kurup detaylı bir şekilde inceleyin ve son kararı ona göre verin. Tercihinizi inceleme sonucunda verecek olan sizsiniz ama bizim tercihimiz bu konudaki yazılım sıralamasında olduğu gibi OpenCart'dan yana olacaktır.

Konuda bahsedilen yazılımlar dışında kullandığınız e-ticaret yazılımları varsa aşağıda belirtebilirsiniz. Hayırlı bol kazançlar.