WooCommerce Kurulumu Nasıl Yapılır?

WooCommerce hakkında bilgiler, WooCommerce temaları, tema sorunları, tema düzenleme, WooCommerce eklentileri, modifikasyonları, eklenti sorunları ve çözümleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
admin (Yazar)
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 38
Konudaki mesajları: 1
Kayıt: 22 Tem 2018, 00:14
Teşekkür etti: 0
Teşekkür edildi: 0

WooCommerce Kurulumu Nasıl Yapılır?

#1

Mesaj gönderen admin » 30 Ağu 2018, 01:05

WooCommerce, WordPress yazılımıyla internetten satış yapmanızı, diğer bir değişle blog sitenizi e-ticaret sitesine dönüştürmenizi sağlayan bir eklentidir. Daha fazla bilgiye WooCommerce Nedir? Özellikleri ve Detaylar konumuzdan ulaşabilirsiniz.

Kuruluma Başlamadan Önce Gerekenler

WooCommerce eklentisini kullanabilmeniz için öncelikle WordPress yazılımını kurmanız gerekmektedir. Eğer henüz WordPress kurulumu yapmadıysanız WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır? konusundan kurulum hakkında bilgi alabilirsiniz.

WooCommerce Kurulumu

1. WordPress kurulumunu tamamladıysanız eklentimizin kurulumuna başlayalım. Menüden "Eklentiler->Yeni ekle" sayfasına tıklayın. Açılan sayfada woocommerce kelimesini aratın. Karşınıza çıkan sonuçlar arasından WooCommerce eklentisini "Hemen Yükle" butonuna tıklayın.
Resim
2. Yükleme işlemi tamamlandığında "Etkinleştir" butonuna tıklayın.
Resim
3. Butona tıkladıktan sonra karşınıza yapılandırma ayarlarını yapacağınız bir sayfa gelecektir. İlk adımda mağazamızın adresini, para birimi ve satılacak ürün türünü kendinize göre özelleştirin ve "Başlayalım!" butonuna tıklayın.
Resim
4. Bu adımda sizden varsayılan olarak gelen ödeme yöntemlerinden size uygun olanı seçmeniz istenir. Ne yazık ki PayPal şu anda Türkiye kullanılamıyor. Bu yüzden çevrimdışı ödemelere göz atabilirsiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra istediğiniz ödeme yöntemini ekleyebilirsiniz. Kendinize göre seçim yaptıktan sonra "Devam et" butonuna tıklayın.
Resim
5. Bu adımda sizden gönderim ücretleri, ağırlık ve boyut birim ayarlarını yapmanız istenir. Gönderim ücretini sabit fiyat ya da ücretsiz gönderim olarak ayarlayabilirsiniz. Eğer alıcı ödemeli gönderim yapacaksanız gönderim ücretlerini devre dışı bırakmalısınız. Kendinize göre seçim yaptıktan sonra "Devam et" butonuna tıklayın.
Resim
6. WooCommerce, kullandığınız temanın uyumluluğunu kontrol eder. Eğer kullandığınız WordPress teması uyumlu değilse size StoreFront temasını kurmanızı önerecektir. Eğer daha sonra WooCommerce ile uyumlu başka bir tema yüklemeyi düşünüyorsanız StoreFront temasının işaretini kaldırın.

MailChimp kullanmayı düşünüyorsanız MailChimp seçeneğini seçili bırakın. Kısaca anlatmak gerekirse MailChimp, e-posta pazarlama (e-mail marketing) yazılımıdır. Kendinize özel tasarımlarla abonelerinize toplu e-posta göndermenizi sağlar.

İki seçeneği de kullanmayı düşünmüyorsanız, en altta "Bu adımı atla" bağlantısına tıklayın.
Resim
7. Jetpack çok sayıda gelişmiş özellik içeren bir eklentidir. Ancak bununla birlikte çok fazla sunucu kaynağı tüketimi gibi bir dezavantajı da vardır. Düşük sistemi özelliklerine sahip bir sunucunuz varsa, en altta "Bu adımı atla" bağlantısına tıklayabilir ya da eklentiyi test etmek isterseniz "Jetpack ile devam et" butonu ile eklentinin kurulmasını sağlayabilirsiniz. Eğer sisteminizi çok fazla yorduğunu gözlemlerseniz eklentiler sayfasından eklentiyi kaldırabilirsiniz.
Resim

Tebrikler!

WooCommerce eklentisini kurulum adımlarını tamamladınız ve artık ürün ekleyip satmaya hazırsınız. Eğer ilk defa kullanıyorsanız, gerçek ortamda satışa başlamadan önce test ortamında eklentinin tüm özelliklerini kontrol edip öğrenmenizi tavsiye ederiz.
Resim

Hayırlı bol kazançlar.



Konu bağlantılarını göster

Cevapla