cPanel ile Veritabanı Nasıl Oluşturulur?

MySQL, Access, Oracle, MSSQL ve diğer veritabanları hakkında bilgiler, sorular ve çözümleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
admin (Yazar)
Yönetici
Yönetici
Mesajlar: 38
Konudaki mesajları: 1
Kayıt: 22 Tem 2018, 00:14
Teşekkür etti: 0
Teşekkür edildi: 0

cPanel ile Veritabanı Nasıl Oluşturulur?

#1

Mesaj gönderen admin » 11 Ağu 2018, 17:46

cPanel, dünya da en çok kullanılan hosting kontrol panellerinden bir tanesidir. Web hosting paketi satın aldığınızda büyük olasılıkla bu kontrol paneliyle birlikte gelecektir.

Web sitemizi yayınlamak istediğimiz yazılım bizden veritabanı istiyorsa, kurulumu tamamlamak için öncelikle veritabanı ve veritabanına erişim sağlayacak kullanıcıyı oluşturmalıyız. Aşağıdaki adımları takip ederek sizde cPanel ile veritabanı oluşturabilirsiniz.

1. cPanel hesabınızda oturum açtığınız sizi aşağıdakine benzer bir sayfa açılacaktır. Kullanılan temaya göre farklı bir görünüm olabilir ancak genel itibariyle menüler aynıdır. cPanel anasayfanızda bulunan "MySQL® Veritabanı Sihirbazı" menüsüne tıklıyoruz.
Resim
2. Oluşturmak istediğimiz veritabanı adını yazın ve "Bir Sonraki Adım" butonuna tıklıyoruz. Veritabanı adını yazarken karmaşık ve anlamsız bir isim olması daha güvenli olmasını sağlayacaktır.
Resim
3. Bu adımda veritabanına erişim yetkisi vereceğimiz veritabanı kullanıcısını oluşturacağız. Veritabanı adında olduğu gibi güvenlik için kullanıcı adınızda karmaşık olmalıdır.
Resim
4. Güçlü bir şifre oluşturmak için "Şifre Oluşturucu" butonuna tıklayın. Açılan pencerede "Şifre Oluştur" butonuna tıklayarak güçlü şifreler oluşturabilirsiniz. Şifrenizi oluşturduktan sonra bu şifreyi bir yere not edin. Daha sonra "Bu şifreyi güvenli bir yere kopyaladım." seçeneğini işaretleyin ve "Şifre Kullan" butonuna tıklayın.
Resim
5. Oluşturduğunuz şifre otomatik olarak gerekli alanlara yazılacaktır. Bir sonraki adıma geçmek için "Kullanıcı Oluştur" butonuna tıklayın.
Resim
6. Bu adımda oluşturduğunuz kullanıcı adına yapabileceği işlemlere erişim izini vereceğiz. Burada belirli bir işlem yetkisi verirseniz sadece o işlemleri uygulayabilir. Eğer bu konu hakkında bir bilginiz yoksa "Tüm Ayrıcalıklar" seçeneğini işaretlemeniz yeterli olacaktır.
Resim
7. Veritabanı kullanıcı izinlerini seçtikten sonra işlemleri tamamlamak için "Bir Sonraki Adım" butonu tıklayın.
Resim

Tebrikler

Veritabanını başarıyla oluşturdunuz. Artık yazılım kurulumuna geçebilir ve kurulum aşamasındaki ilgili bölümlere oluşturduğunuz veritabanı bilgilerini girebilirsiniz.



Konu bağlantılarını göster

Cevapla